Yahoo Mail

 

 

Читање порука

Yahoo не обраћа никакву пажњу на кодни распоред у којем је писана пристигла порука. Уколико вам је стигла нечитљива порука, морате подесити свој бровсер као што морате и за сваку другу нечитљиву веб страницу. На страници о бровсерима налазе се везе са упутствима за све велике бровсере.

Слање порука

Постоји само један начин да се поруке на Yahoo (Hotmail ...) пошаљу у ћириличном писму и да сигурно буду читљиве. Поруке треба слати као HTML и то не у неком ћириличном кодном распореду већ у ISO 8859-1 (latin1) распореду из неког од попурланијих програма за електронску пошту: Outlook Express, Mozilla. Програм ће ћирилична слова кодирати HTML ентитетима у Уникод децималном HTML запису, &#xxxx; и пошта ће бити читљива без измена кодне стране на Yahoo-у!

Уколико не можете или нећете да шаљете HTML поруке, имајте у виду да ће ћирилица у принципу бити нечитљива. Тако да је боље да на адресе на yahoo.com домену ни не шаљете ћириличне поруке осим ако сте сигурни да прималац зна како да их прочита. Или то, или да на почетак сваке поруке ставите:

Ako vam je tekst ispod necitljiv, za uputstvo kako ga procitati posetite http://www.nasepismo.net/cgi-bin/nasepismo.pl/Yahoo.